Για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος κατηγορείται η Σάρα Νετανιάχου

Το υπουργείο Δικαιοσύνης του Ισραήλ, δημοσιοποίησε τις κατηγορίες σχετικά με κατασπατάληση δημοσίου χρήματος που απαγγέλθηκαν νωρίτερα σε βάρος της συζύγου του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Σάρα Νετανιάχου.

propoli

Σύμφωνα με τα όσα στοιχεία σχετικά με τις κατηγορίες δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας, η Νενατανιάχου, φέρεται να προέβη σε κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, καθώς ξόδεψε ποσό ύψους 100.000 δολαρίων για υπηρεσίες catering στην πρωθυπουργική κατοικία στην Ιερουσαλήμ. Συγκεκριμένα, η Σάρα κατηγορείται ότι χρέωσε τους πολίτες της χώρας με υπέρογκα ποσά, που προορίστηκαν για γεύματα που παραγγέλθηκαν ανάμεσα στο 2009 και το 2013 στην πρωθυπουργική κατοικία και ότι είπε ψέματα ότι δεν υπήρχε μάγειρας στην επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

Η ίδια η σύζυγος του πρωθυπουργού από πλευρά της αρνείται κάθετα όλες τις κατηγορίες σε βάρος της.

Ύποπτος και ο πρωθυπουργός

Υποψίες όμως έχει συγκεντρώσει βάρος του και ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι δέχθηκε δώρα ύψους εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων με αντάλλαγμα ρουσφέτια.

Ταυτόχρονα όμως έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας και μία υπόθεση κατηγορίας, σύμφωνα με την οποία, ο Νετανιάχου προσπάθησε να κλείσει μυστική συμφωνία με εφημερίδα προκειμένου να εξασφαλίσει ευνοϊκή κάλυψη από μέρους της.

Loading