«Η συμπεριφορά των ΗΠΑ έναντι της Κίνας στο εμπόριο είναι τυπικό μπούλιγνκ»

Σε νεώτερες δηλώσεις σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο που μαίνεται μεταξύ των  Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να λάβει μέτρα εναντίον του Πεκίνου, προέβη η ηγεσία της Κίνας δια στόματος της εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

propoli

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος, Χούα Τσουνγίνγκ, σε δηλώσεις της ενώπιον των δημοσιογράφων έκανε λόγο για «μπούλινγκ» από πλευράς της Ουάσινγκτον, καλώντας παράλληλα τη διεθνή κοινότητα να αντισταθεί στο προστατευτισμό και στις μονομερείς ενέργειες των ΗΠΑ και να προστατεύσει το πολυμερές εμπορικό σύστημα και τους κανόνες του ελεύθερου εμπορίου.

Τι δήλωσε η Κινέζα εκπρόσωπος

«Η συμπεριφορά των ΗΠΑ είναι ένα τυπικό μπούλιγνκ στο εμπόριο. Πρόκειται για ένα πόλεμο μεταξύ της μονομέρειας και της πολυμέρειας, μεταξύ του προστατευτισμού και του ελεύθερου εμπορίου, μεταξύ της δύναμης και των κανόνων. Η Κίνα θα εργαστεί με τη διεθνή κοινότητα για να προστατεύσουν από κοινού το πολυμερές εμπορικό σύστημα και τους κανόνες», ανέφερε σε δηλώσεις της η Χούα, προσθέτοντας παράλληλα ότι «οι ΗΠΑ όχι μόνο ανοίγουν πυρ εναντίον όλου του κόσμου, αλλά και εναντίον του εαυτού τους».

Loading