Η «υπομονή», το βασικό συστατικό της αιώνιας αγάπης

Η Ιαπωνία, είναι γνωστή για το τεράστιο ποσοστό που διαθέτει σε υπεραιωνόβιους κατοίκους. Ωστόσο κατέχει και ένα άλλο ρεκόρ σαν χώρα, καθώς σύμφωνα με το Guinness World Records, διαθέτει και το γηραιότερο ζευγάρι, η ηλικία των οποίων αθροιστικά αγγίζει τα 208 χρόνια!

propoli

Που οφείλεται το μοναδικό αυτό φαινόμενο; Σύμφωνα με την σύζυγο στην τεράστια υπομονή της, που επιδεικνύει τα 80 χρόνια του γάμου τους.

Ο Μασάο Ματσουμότο, 108 ετών, και η 100χρονη σύζυγός του Μιγιάκο, που είναι παντρεμένοι από τον Οκτώβριο του 1937, ανακηρύχθηκαν το γηραιότερο ζευγάρι από τα γνωστά σε όλο τον κόσμο βραβεία.

«Είμαι πολύ χαρούμενη. Και αυτό οφείλεται στην υπομονή μου, αλήθεια», δήλωσε η Μιγιάκο γελώντας την ώρα που ποζάρει μαζί με τον Μασάο και άλλα μέλη της οικογένειάς τους μπροστά από το πιστοποιητικό του Guinness World Records στο γηροκομείο όπου ζουν.

«Είμαι τόσο ευγνώμων που δακρύζω», είπε στο Reuters.

Το ρεκόρ για το γηραιότερο παντρεμένο ζευγάρι παγκοσμίως εξακολουθεί να παραμένει στους Νορβηγούς Καρλ και Γκούντρουν Ντόλβεν, οι οποίοι είχαν συνολική ηλικία 210 χρόνια, έναν μήνα και 34 ημέρες το 2004 όταν πέθανε η Γκούντρουν, σύμφωνα με το Guinness World Records.

Loading