Η La Repubblica κατηγορεί τον Κόντε ότι έγινε καθηγητής με… μέσο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, φέρεται να κατέκτησε τη θέση του καθηγητή πανεπιστημίου, το 2002, με την καθοριστική, θετική κρίση του Γκουίντο Άλπα, ο οποίος φέρεται να ήταν και συνεργάτης του.

propoli

Βάσει του δημοσιεύματος της ιταλικής εφημερίδας, Κόντε και Άλπα, ο Ιταλός πρωθυπουργός και ο φερόμενος συνεργάτης του, είχαν αναλάβει από κοινού μια υπόθεση που στρέφονταν κατά της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης Rai.

Παράλληλα, προσθέτει ότι ο ιταλικός νόμος απαγορεύει, σε περίπτωση επιλογής καθηγητών πανεπιστημίου, την επαγγελματική σχέση κριτή και κρινόμενου. Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα κατέθεσε σήμερα ερώτηση στη Γερουσία, με την οποία ζητά από τον ιταλό πρωθυπουργό να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη.

Τι απαντά στις κατηγορίες ο Τζουζέπε Κόντε

Από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός, με δήλωσή του, έχει απαντήσει ότι «ουδέποτε παραβίασε τον νόμο» και ότι «είναι θύμα δυσφήμισης». «Με τον καθηγητή Άλπα δεν είχαμε ποτέ κοινό γραφείο, αλλά απλά, για μια περίοδο συστεγαστήκαμε στον ίδιο χώρο, στην Γένοβα, όπου είχαμε κοινή γραμματεία, μαζί με άλλους επαγγελματίες», τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Loading