Φωτό αρχείου

Ιαπωνία: Οι αρχές προειδοποιούν για τον καύσωνα ο οποίος άφησε ήδη 30 νεκρούς

Προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Ιαπωνίας οι οποίοι μαστίζονται από το έντονο κύμα καύσωνα το οποίο έχει χτυπήσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αφήνοντας πίσω δεκάδες νεκρούς εξέδωσαν οι αρχές της χώρας.

propoli

Στις αρχές της εβδομάδας η θερμοκρασία στην κεντρική Ιαπωνία έφθασε τους 40 βαθμούς Κελσίου, το οποίο αποτελεί ρεκόρ πενταετίας σε εθνικό επίπεδο.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στην πόλη Κιότο, η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 38 βαθμούς Κελσίου για επτά συναπτές ημέρες για πρώτη φορά μετά τον 19ο αιώνα που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία.

Τα μέτρα προστασίας

Από την πλευρά της, η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, παρότρυνε του πολίτες να πίνουν άφθονο νερό προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο θερμοπληξίας εν μέσω καύσωνα, ενώ το υπουργείο Παιδείας της Ιαπωνίας κάλεσε όλα τα σχολεία της χώρας να λάβουν έκτακτα μέτρα μετά και το θάνατο ενός 6χρονου μαθητή την Τρίτη έπειτα από μάθημα σε εξωτερικό χώρο στη νομαρχία Αϊτσί.

Σημειώνεται πως η χώρα είχε χτυπηθεί νωρίτερα μέσα στο μήνα και από ακραία καιρικά φαινόμενα, με σφοδρές βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις, εξαιτίας των οποίων έχασαν την ζωή τους περίπου 200 πολίτες.

Loading