Φωτ. αρχείου

Ιατρικό θαύμα: Αγοράκι στην Ιαπωνία γεννήθηκε 258 γραμμάρια και έζησε

Ένα μικρό ιατρικό θαύμα έλαβε χώρα στην Ιαπωνία, καθώς ένα αγοράκι που γεννήθηκε πρόωρα και ζύγιζε μόλις 258 γραμμάρια κατάφερε να ζήσει, παίρνοντας εξιτήριο από το νοσοκομείο ύστερα από εξίμισι μήνες στη μοναδά εντατικής θεραπείας.

propoli

Το αγοράκι αυτό γεννήθηκε με καισαρική τομή στην 24η εβδομάδα της κύησης εξαιτίας της υπέρτασης από την οποία υπέφερε η μητέρα του. Μάλιστα, καταρρίφθηκε κι ένα ρεκόρ, καθώς μέχρι πρότινος το πιο μικρό πρόωρο αγόρι είχε γεννηθεί ζυγίζοντας 268 γραμμάρια (και πάλι στην Ιαπωνία).

Πλέον, ο Ριουσούκε Σεκίγια ζυγίζει πλέον περισσότερα από 3 κιλά. «Πίνει γάλα και μπορώ να του κάνω μπάνιο. Είμαι τόσο χαρούμενη που τον βλέπω να μεγαλώνει», δήλωσε η μητέρα του ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών.

Το ποσοστό επιβίωσης για τη συγκεκριμένη κατηγορία βρεφών έχει μεν αυξηθεί, όμως παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ιδίως όταν μιλάμε για αγόρια. Μάλιστα, απαιτείται ειδική ιατρική παρακολούθηση κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Στο παρελθόν έχουν καταγραφεί παρόμοιες περιπτώσεις βρεφών με πολύ μικρό βάρος γέννησης, τα οποία κατάφεραν να επιζήσουν, σε Γερμανία και Ιαπωνία, σύμφωνα με το διεθνές αρχείο του πανεπιστημίου της Άιοβα των ΗΠΑ.

Όσον αφορά τα κορίτσια, ξεχωριστή είναι η περίπτωση ενός νεογέννητου στη Γερμανία το 2015, το οποίο ζύγιζε μόλις 252 γραμμάρια.

Δείτε επίσης: Τιγράκι γεννήθηκε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης ζώων τσίρκου στην Μασσαλία

Loading