Φωτογραφία Αρχείου

Ινδία: Σε ιστορικό χαμηλό το εθνικό νόμισμα

Σημαντικές πιέσεις δέχεται το εθνικό νόμισμα στην Ινδία, το οποίο διολισθαίνει στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο.

propoli

Η ρουπία άγγιξε το ιστορικό χαμηλό των 74,10 ανά δολάριο, καθώς η κεντρική τράπεζα δεν προχώρησε στην αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων, αψηφώντας τις εκκλήσεις των επενδυτών.

Αντίστοιχες πιέσεις και στο Χρηματιστήριο

Ως αποτέλεσμα, οι πιέσεις στο ινδικό νόμισμα κλιμακώθηκαν σημαντικά, οδηγώντας τη ρουπία σε επίπεδα άνω του ορίου των 74 ανά δολάριο. Αντίστοιχες πιέσεις καταγράφηκαν και στο Χρηματιστήριο, όπου ο δείκτης Sensex απώλεσε 400 μονάδες.

Οι επενδυτές ανέμεναν την αύξηση των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας, σε μία προσπάθεια διατήρησης του πληθωρισμού σε βιώσιμα επίπεδα, ενώ μέσω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου.

Από την πλευρά της, η Reserve Bank of India εκτιμάει ότι η τρέχουσα νομισματική πολιτική «αφενός στηρίζει τον στόχο επίτευξης πληθωρισμού 4%, με απόκλιση +/- 2%, σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, αφετέρου παραμένει υποστηρικτική προς την ανάπτυξη».

Δείτε επίσης: Άρχισε επαφές με την αντιπολίτευση ο Ζάεφ

Loading