Ινδία: Συναγερμός από νοθευμένο αλκοόλ – Στους 39 οι νεκροί

Συναγερμός επικρατεί στην Ινδία μετά τους 39 θανάτους ανθρώπων από δηλητηριασμένο αλκοόλ, μέσα σε μόλις λίγες ημέρες.

propoli

Πέρα από τους νεκρούς, περισσότεροι από 24 ακόμα άνθρωποι παρακολουθούνται από γιατρούς σε τοπικά νοσοκομεία, εξαιτίας της κατάποσης νοθευμένων ποτών που περιείχαν την τοξική χημική ουσία μεθανόλη.

Η υγρή μεθανόλη χρησιμοποιείται ως αντιψυκτικό και καύσιμο και απαγορεύεται η χρήση της σε τρόφιμα και ποτά, ωστόσο ορισμένοι λαθρέμποροι οινοπνευματωδών ποτών δεν διστάζουν να το χρησιμοποιήσουν για να ενισχύσουν τη δράση του αλκοόλ, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

«Η κατανάλωση έγινε σε παραδοσιακή γιορτή»

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της αστυνομίας Ασόκ Κουμάρ, 26 άτομα πέθαναν από κατανάλωση νοθευμένων ποτών με την δηλητηριώδη ουσία στην Ούταρ Πραντές και άλλοι 13 θάνατοι στη γειτονική Ουταράχαντ, συνδέονται με την ίδια υπόθεση. Ο Κούμαρ είπε πως τα θύματα κατανάλωσαν το νοθευμένο αλκοόλ κατά τη διάρκεια μίας παραδοσιακής γιορτής.

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει οχτώ άτομα για την υπόθεση και οι τοπικές αρχές έχουν θέσει σε διαθεσιμότητα 35 αξιωματούχους, δώδεκα εκ των οποίων είναι αστυνομικοί. Οι θάνατοι από νοθευμένο αλκοόλ παράνομων αποστακτηρίων είναι συχνοί στην Ινδία, καθώς οι φτωχότεροι πολίτες δεν είναι σε θέση να αγοράσουν επώνυμα ποτά.

Δείτε επίσης: Πρόσκληση σε Πούτιν για να επισκεφτεί την Ιταλία

Loading