Ινδία: Συνολικά 98 άτομα έχασαν την ζωή τους από νοθευμένο αλκοόλ

Οι αρχές της Ινδίας, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο, ότι συνολικά 98 άτομα έχασαν την ζωή τους αφότου κατανάλωσαν νοθευμένο αλκοόλ στα βορειοανατολικά της χώρας, ενώ περισσότεροι από 100 άνθρωποι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

propoli

Το νέο αυτό περιστατικό, έρχεται να προστεθεί στο αντίστοιχο περιστατικό το οποίο συνέβη πριν από δύο περίπου εβδομάδες, κατά το οποίο πέθαναν περισσότεροι από 100 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον Ντίρεν Χαζαρίκα, αξιωματούχο της πόλης Γκολαγάτ που βρίσκεται στο κρατίδιο Άσαμ, οι άνθρωποι άρχισαν να αρρωσταίνουν από την Πέμπτη το βράδυ αφού κατανάλωσαν νοθευμένο αλκοόλ.

Τα περισσότερα θύματα, μεταξύ των οποίων είναι και πολλές γυναίκες, εργάζονταν στις φυτείες τσαγιού της περιοχής και μόλις είχαν λάβει τον εβδομαδιαίο μισθό τους.

Η αστυνομία έχει συλλάβει δώδεκα ανθρώπους που φέρονται να εμπλέκονται στην παράνομη παρασκευή αλκοόλ στο κρατίδιο Άσαμ, μια πρακτική που είναι συνηθισμένη, σύμφωνα με τους τοπικούς πολιτικούς, στις φυτείες τσαγιού της περιοχής, με τους εργάτες να καταναλώνουν το αλκοόλ έπειτα από μια κουραστική ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Φεβρουαρίου περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου μετά την κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ, ενώ πολλοί ακόμη χρειάστηκε να νοσηλευθούν στα κρατίδια Ουτάρ Πραντές και Ουταραχάντ της βόρειας Ινδίας. Η αστυνομία ξεκίνησε τότε μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό παράνομων αποστακτηρίων.

Αυτά τα δύο περιστατικά πιστεύεται ότι είναι τα πιο θανατηφόρα μετά την αντίστοιχη υπόθεση του 2011 στη Δυτική Βεγγάλη, όταν έχασαν τη ζωή τους συνολικά 172 άνθρωποι.

Loading