Olha Mulalinda / Antara Foto via Reuters

Ινδονησία: Όχλος σφάγιασε 300 κροκόδειλους για εκδίκηση

Ένας όχλος στην Ινδονησία σφάγιασε περίπου 300 κροκόδειλους σε εκτροφείο της δυτικής επαρχίας της Παπούα ως αντίποινα για τον θάνατο ενός ντόπιου, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

propoli

Συνολικά 292 κροκόδειλοι σκοτώθηκαν από την επιδρομή εκατοντάδων χωρικών το Σάββατο μετά την κηδεία ενός 48χρονου άνδρα που φέρεται να σκοτώθηκε από κροκόδειλους έπειτα από την είσοδό του σε λίμνη αναπαραγωγής, δήλωσε ο Μπασάρ Μανουλάνγκ, επικεφαλής των τοπικών πόρων και του Οργανισμού Διατήρησης.

Ο άνδρας πιστεύεται ότι εισήλθε στην περιοχή με σκοπό να κόψει χόρτο για τα βοοειδή του.

«Δεδομένου ότι η δολοφονία των κροκόδειλων είναι παράνομη, συνεχίζουμε με την αστυνομία την έρευνα» τόνισε ο Μανουλάγνκ.

Οπλισμένοι οι χωρικοί

Ο Οργανισμός τόνισε σε μια δήλωση ότι οι χωρικοί ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια, σφυριά, φτυάρια και άλλα αιχμηρά όπλα. Κατά την επιδρομή σκοτώθηκαν δύο μεγάλοι κροκόδειλοι (13 ποδιών)  και πολλά μωρά που μετρούσαν μόνο μερικές ίντσες.

Μάρτυρες δήλωσαν ότι περίπου 40 αστυνομική βρέθηκαν στο σημείο, αλλά ήταν υπερβολικά λίγοι για να σταματήσουν τον όχλο, ενώ από την πλευρά της ανέφερε ότι περίπου πέντε μάρτυρες έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση, αλλά δεν έχουν ονομάσει τους υπόπτους.

Loading