Ιρανική διάψευση στο πρακτορείο Reuters για τις σχέσεις του με τη Γαλλία

Εκπρόσωπος της Ιρανικής Δημοκρατίας, απέρριψε το χθεσινό δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, σύμφωνα με το οποίο η Γαλλία καλούσε τους διπλωμάτες της να ακυρώσουν όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια στο Ιράν.

propoli

Εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, έκανε λόγο για «εχθρούς» της Τεχεράνης, που προσπαθούν να επηρεάσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τις σχέσεις ανάμεσα σε τρίτες χώρες.

Υπενθυμίζεται, πως το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, εξέδωσε μόλις εχθές τηλεγράφημα, στο οποίο ανέφερε ότι η γαλλική κυβέρνηση, καλούσε όλους τους διπλωμάτες αλλά και τα στελέχη του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών να ακυρώσουν όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια τους στο Ιράν, εξαιτίας της ιρανικής προκλητικότητας εντός της γαλλικής επικράτειας.

«Οι σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και την Ευρώπη, ιδιαίτερα ανάμεσα στο Ιράν και τη Γαλλία, έχουν κάποιους εχθρούς και θα πρέπει να επαγρυπνούμε κατά των ενεργειών τους», δήλωσε ο Μπαχράμ Κασεμί, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Ο περιορισμός στα ταξίδια των Γάλλων διπλωματών (στο Ιράν) δεν είναι ορθός», κατέληξε λέγοντας.

Loading