Ιταλία: Λύση στο… και πέντε για το σχηματισμό κυβέρνησης

Απομακρύνεται το σενάριο νέων εκλογών στην Ιταλία, καθώς φαίνεται πως βρέθηκε η «χρυσή τομή» για το σχηματισμό κυβέρνησης, έστω και την ύστατη ώρα.

propoli

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, πλέον η τελική συμφωνία των Πέντε Αστέρων με τη Λέγκα για τη σύνθεση της κυβέρνησης φαντάζει εφικτή, ενώ για το υπουργείο Οικονομικών ακούγεται το όνομα του καθηγητή οικονομικών, Τζοβάνι Τρία.

Τι γίνεται με τον Σαβόνα

Όσον αφορά την «πέτρα του σκανδάλου», Πάολο Σαβόνα, για τον οποίο είχε θέσει βέτο ο Ιταλός πρόεδρος, Σέρτζιο Ματαρέλα, ενδέχεται να αναλάβει είτε το υπουργείο Εξωτερικών, είτε αυτό των  Ευρωπαϊκών υποθέσεων.

Για το υπουργείο Εξωτερικών, αν δεν επιλεγεί τελικά ο Σαβόνα, θα μπορούσε να επικρατήσει ο Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι.

Ερωτηματικό τι θα κάνουν τα Αδέλφια της Ιταλίας

Θα πρέπει ακόμη να αποφασιστεί, αν το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας θα στηρίξει, τελικά, την νέα κυβερνητική πλειοψηφία, αναλαμβάνοντας, ενδεχομένως, το υπουργείο Άμυνας.

Η συνάντηση του επικεφαλής της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, και του αρχηγού των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, συνεχίζεται για τον καθορισμό των τελευταίων λεπτομερειών, πριν βγει… λευκός καπνός.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη βουλή, όπου διεξάγεται η συνάντηση, έφτασε και ο πρώην εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Loading