Ιταλία: Πανικός σε κλαμπ – Έξι νεκροί, 100 τραυματίες (vd)

Σκηνικό τρόμου σε κλαμπ στην Ιταλία, οι πελάτες του οποίου πανικοβλήθηκαν και ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να βγουν από το κτίριο.

propoli

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 έχουν τραυματιστεί στο τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην παραλιακή πόλη Κορινάλντο, κοντά στην Ανκόνα, στην κεντρική Ιταλία.

Τα έξι θύματα είναι δύο νεαροί, τρεις νεαρές και η μητέρα μίας κοπέλας που συνόδευε την κόρη της.

Τι συνέβη στο κλαμπ

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται από τη γειτονική χώρα, όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος ή κάποιοι ψέκασαν μία ουσία -πιθανότατα σπρέι πιπεριού- μέσα στο κατάμεστο κτίριο.

Ο κόσμος που ήταν μέσα πανικοβλήθηκε και άρχισε να τρέχει προς την έξοδο, με αποτέλεσμα πολλοί να ποδοπατηθούν.

«Ίσως εξαιτίας της ρίψης μίας ουσίας που προκαλεί κνησμό, οι νεαροί άρχισαν να απομακρύνονται απότομα, πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλον. Δυστυχώς, υπάρχουν έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες», αναφέρει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Περίπου 1.000 άτομα στο κλαμπ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, στην ντισκοτέκ «Μπλε Φανάρι» υπήρχαν περίπου 1000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νεαροί, που είχαν συρρεύσει στη μικρή πόλη των ακτών της Αδριατικής για να απολαύσουν μία συναυλία του ράπερ Sfera Ebbasta, που θεωρείται «ο βασιλιάς της ραπ».

Η γεφυρούλα και η μοιραία τάφρος

Το δράμα εξελίχθηκε γύρω στις 2:00 ώρα Ελλάδος και σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο στην ντισκοτέκ υπήρχαν τρεις έξοδοι κινδύνου, η μία εκ των οποίων έβγαζε σε μία μικρή γεφυρούλα πάνω από μία τάφρο, η οποία οδηγούσε στον χώρο στάθμευσης του κτηρίου.

Υπό την πίεση τόσων ανθρώπων, οι οποίοι σπρώχνονταν για να βγουν από την αίθουσα, η μία πλευρά του προστατευτικού ρείθρου της γέφυρας υποχώρησε, με αποτέλεσμα πολλοί να πέσουν μέσα στην τάφρο. Όσοι είχαν την ατυχία να πέσουν πρώτοι, συμπιέσθηκαν από τους υπόλοιπους και έχασαν τη ζωή τους.

Σοκαριστικές μαρτυρίες

Ενδεικτική του πανικού που σημειώθηκε είναι η μαρτυρία ενός 16χρονου, ο οποίος τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να βγει από το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

«Χορεύαμε όταν νιώσαμε μια οξεία οσμή… Αρχίσαμε να τρέχουμε προς μία από τις εξόδους κινδύνου, αλλά τη βρήκαμε κλειστή. Οι πορτιέρηδες μας έλεγαν να γυρίσουμε πίσω…».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, δεκάδες νεαροί έπεσαν από ένα υπερυψωμένο χώρο σε εκείνον που ήταν από κάτω.

Loading