Ιταλός ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτες» οι δηλώσεις στην Γαλλία για την Ιταλία

Συνεχίζεται ο διπλωματικός πυρετός που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Γαλλία και την Ιταλία εξαιτίας της υπόθεσης άρνησης από πλευράς της Ιταλίας να δεχθεί να ελλιμενιστεί στο έδαφός της το καράβι Aquarius που μετέφερε μετανάστες.

propoli

Σε σημερινή του επίσκεψη με την πρώτη σύμβουλο της γαλλικής πρεσβείας στην Ρώμη, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι, χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών στην πολιτική ηγεσία της Γαλλίας σχετικά με την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος από την ιταλική κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο Ιταλός αξιωματούχος δήλωσε ότι «οι κατηγορίες αυτές θέτουν σε κίνδυνο τις σχέσεις της Ιταλίας με την Γαλλία», ενώ τόνισε την ανάγκη «να ληφθούν το γρηγορότερο δυνατό πρωτοβουλίες, για να εξομαλυνθεί η όλη κατάσταση».

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματτέο Σαλβίνι, γνωστοποίησε στα ιταλικά μέσα ότι κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του, θα παρευρεθεί τις προσεχείς ημέρες στο Παρίσι προκειμένου να βρουν από κοινού μια λύση στο καυτό ζήτημα της διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος.

Σε σημερινά τους δημοσιεύματα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τονίζουν ότι καταβάλλονται εκατέρωθεν προσπάθειες τόσο από την ιταλική πλευρά όσο και από την γαλλική, προκειμένου εν τέλει να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για την Παρασκευή επίσκεψη του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε στο Παρίσι, όπου θα έχει απευθείας συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Loading