Φωτογραφία Αρχείου

Νεκροί μητέρα και ο επτάχρονος γιος εξαιτίας της κακοκαιρίας στην Ιταλία

Ένα αγόρι ηλικίας μόλις επτά ετών καθώς και η μητέρα του έχασαν την ζωή τους στην Λαμέτσια Τέρμε της Καλαβρίας στην Ιταλία, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν χείμαρροι.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, η μητέρα και το αγοράκι βρισκόντουσαν μέσα στο αυτοκίνητο, όταν τα ορμητικά νερά τους παρέσυραν. Παράλληλα, τα σωστικά συνεργεία της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποιούν έρευνα για τον εντοπισμό και την διάσωση του δεύτερου αγοριού, αδελφού του επτάχρονου, ηλικίας μόλις δύο ετών.

Παράλληλα, η πυροσβεστική υπηρεσία επιχειρεί και αυτή στις έρευνες με ελικόπτερα που εστάλησαν από τις πόλεις της Κατάνης και του Σαλέρνο.

Η περιοχή της Καλαβρίας επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα και οι αρχές, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, προτίθενται να κηρύξουν την περιφέρεια σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η έντονη κακοκαιρία προκάλεσε ματαίωση πτήσεων στην νότια Ιταλία, ενώ εκατοντάδες πολίτες απευθύνθηκαν στην Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική για βοήθεια.

Οι νεροποντές αναμένεται να συνεχιστούν όλο το Σαββατοκύριακο ενώ  προβλέπεται να επεκταθούν και στην κεντρική Ιταλία.

Loading