Καμία ανάμειξη του στην κατάρριψη του Boeing αναφέρει το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών

Το ΥΠΕΞ της Ρωσίας χαρακτηρίζει λυπηρές και αβάσιμες τις κατηγορίες για ανάμειξη του στην πτώση του Boeing της Malaysia Airlines τον Ιούλιο του 2014 πάνω από την Ουκρανία.

propoli

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «οι δηλώσεις περί δήθεν εμπλοκής ρώσων στρατιωτικών στην κατάρριψη του Boeing της Malaysia Airlines МН17, δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν μόνο λύπη» όπως και ότι «για μια ακόμη φορά εναντίον της ρωσικής πλευράς προβάλλονται εντελώς αβάσιμες κατηγορίες, που προσβλέπουν στο να δυσφημίσουν τη Ρωσική Ομοσπονδία στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι η ποιότητα της δουλειάς που έκανε η κοινή ερευνητική ομάδα επιβεβαιώνει ότι η «έρευνα» υπήρξε «προκατειλημμένη και μονόπλευρη».

«Όπως και στην περίπτωση με τις προηγούμενες συνεντεύξεις τύπου της κοινής ερευνητικής ομάδας, αυτή την φορά επίσης δεν παρουσιάσθηκε ούτε μια συγκεκριμένη απόδειξη που να ενισχύσει παρόμοιες παράτυπες δηλώσεις», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Τέλος στην ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ τονίζει ότι «η Ρωσία θα συνεχίσει να συνδράμει την ανάκριση ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια για την κατάρριψη του αεροσκάφους της πτήσης МН17».

Loading