Καναδάς: Προσπάθησε να φωτογραφήσει αρκούδα και εκείνη τον τραυμάτισε

Πριν από δύο περίπου εβδομάδες, ο Καναδός Τζόρνταν Κάρμπερι δέχθηκε επίθεση από μια αρκούδα στο κατώφλι του σπιτιού, ωστόσο παρά τον σοβαρό τραυματισμό του, η κατάσταση θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί πολύ χειρότερα, ακόμα και να του στοιχήσει τη ζωή.

propoli

Ο ίδιος κατάφερε να οδηγήσει και να φτάσει στο νοσοκομείο, καθώς μετά την επίθεση είχε ένα σοβαρό τραύμα στο τριχωτό της κεφαλής και μια δαγκωματιά στο στομάχι.

Ο διευθυντής του πάρκου, της Bella Coola που βρίσκεται στην Βρετανική Κολομβία, τόνισε ότι «είναι πολύ τυχερός που επέζησε» ωστόσο επέρριψε ευθύνες  στον εαυτό του γιατί «προσπάθησα να φωτογραφίσω μια μητέρα αρκούδα».

«Σκέφτηκα ότι μπήκα σε μπελάδες και ότι πρόκειται να πεθάνω, αλλά επέλεξα να αγωνιστώ για να ζήσω» τόνισε στο δίκτυο CTV News ο Κάρμπερι από το Γενικό Νοσοκομείο του Βανκούβερ, όπου αναρρώνει.

Ο Τ. Κάρμπερι συνηθίζει να συναντά αρκούδες στην άγρια φύση στην αγροτική Βρετανική Κολομβία και έχει τραβήξει πολλές φωτογραφίες στο παρελθόν.

Όταν είδε δύο αρκούδες κοντά στο σπίτι του, πλησίασε για να τραβήξει μια φωτογραφία. Αλλά αυτό που σκέφτηκε αργότερα είναι πως επρόκειτο τελικά για μια μητέρα αρκούδα με το μικρό παιδί της. Ένας θανατηφόρος συνδυασμός.

Από την στιγμή που έγινε αντιληπτός, η μητέρα αρκούδα τον κυνήγησε: «Την έβλεπα να τρέχει έτσι, είναι πιο γρήγορες από ότι φανταζόμαστε» τόνισε. Ο Κάρμπερι έτρεξε στο σπίτι του, περίπου 12 μέτρα μακριά, αλλά η αρκούδα τον πρόλαβε λίγο πριν την πόρτα. Τον έπιασε από το κεφάλι και τον πέταξε στο έδαφος.

Εκείνη τη στιγμή αγωνίστηκε. Κλώτσησε την αρκούδα στο πρόσωπό της και εκείνη τον απελευθέρωσε, με αποτέλεσμα να τρέξει μέσα στο σπίτι. Είχε ήδη προλάβει να τον τραυματίσει στην κοιλιά και στο κεφάλι. Αιμορραγούσε ασταμάτητα.

“Υπήρχε αίμα παντού”

«Υπήρχε αίμα παντού. Παντού σε όλο το σπίτι» τόνισε. Χωρίς σταθερό τηλέφωνο για να μπορέσει να καλέσει σε βοήθεια, μπήκε στο αυτοκίνητο και οδήγησε μέχρι το πλησιέστερο νοσοκομείο.

Εκεί μεταφέρθηκε άμεσα στο Βανκούβερ, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Αναμένεται να πάρει εξιτήριο αύριο, ωστόσο από την πάλη έχασε ένα μέρος του αυτιού του, ενώ και οι υπόλοιπες πληγές του βρίσκονται υπό θεραπεία.

Οι αρκούδες που επιτίθενται στους ανθρώπους αν έχουν προκληθεί μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμού, αλλά αξιωματούχοι  κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι η αρκούδα βρισκόταν σε αυτοάμυνα και ο Κάρμπερι συμφώνησε. «Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη γι’ αυτό που έγινε» τόνισε.

«Μου δίδαξε το μάθημά μου, γι’ αυτό το εκτιμώ. Νιώθω ως ο πιο τυχερός άνθρωπος στη γη, επειδή δεν καταφέρνουν όλοι να παλέψουν με μια αρκούδα και να βγουν ζωντανοί από αυτή τη μάχη».

Πηγή: BBC

Loading