Καταδικάστηκε Γάλλος που έκανε την Societe Generale να χάσει 4,9 δισ

Η γαλλική δικαιοσύνη, ακύρωσε την Πέμπτη το αίτημα για αναθεώρηση της δίκης του πρώην χρηματομεσίτη Ζερόμ Κερβιέλ, ο οποίος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης.

propoli

Αιτία της καταδίκης του πρώην χρηματομεσίτη αποτελεί το γεγονός ότι ουσιαστικά έκανε την τράπεζα Societe Generale να χάσει το ποσό των 4,9 δισεκ. ευρώ. Ο Ζερόμ Κερβιέλ καταδικάσθηκε το 2010 σε φυλάκιση πέντε ετών, τα δύο με αναστολή, για κατάχρηση εμπιστοσύνης, πλαστογραφία και χρήση πλαστών εγγράφων, καθώς και για χειραγώγηση συστημάτων πληροφορικής που είχαν κάνει δύο χρόνια νωρίτερα την Societe Generale να χάσει 4,9 δισεκ. ευρώ.

Το δικαστήριο του γαλλικού Εφετείου που εξετάζει τα αιτήματα για την επανεξέταση ποινικών δικών (Cour de Revision) επέλεξε να μην επιληφθεί της προσφυγής του Κερβιέλ επειδή «δεν υπάρχει κανένα καινούριο στοιχείο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ζαν Βέιλ, ένας από τους δικηγόρους της Societe Generale.

Ο Ζερόμ Κερβιέλ δεν ήταν παρών κατά την ανάγνωση της απόφασης. Ο δικηγόρος του Ζιλιέν Νταμί Λε Κοζ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ο πελάτης του είναι «αποφασισμένος να κάνει το δίκαιο να θριαμβεύσει». «Είναι βέβαιο πως αυτό δεν είναι το τέλος της λεγόμενης υπόθεσης Κερβιέλ», πρόσθεσε.

Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δίκης, αποτελεί ουσιαστικά το κύκνειο άσμα μιας δεκαετούς δικαστικής αναμέτρησης ανάμεσα στον κατηγορούμενο και την τράπεζα.

Loading