Κατασχέθηκε ποσότητα ναρκωτικών ικανή να σκοτώσει 26 εκατ. άτομα

Σε σύλληψη δύο ατόμων και σε κατάσχεση-ρεκόρ ποσότητας ναρκωτικών για την συγκεκριμένη πολιτεία, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από την διενέργεια ελέγχου σε βαρέο όχημα.

propoli

Πρόκειται για τη σύλληψη δύο ατόμων, τον 46χρονο οδηγό του φορτηγού Φελίπε Γκενάο-Μινάγια και τον 52χρονο συνεπιβάτη Νέλσον Νούνεζ. Η αστυνομία στην πόλη Κίρνεϊ που βρίσκεται πλησίον του Νιού Τζέρσι στην πολιτεία Νεμπράσκα, σταμάτησε μέσα στις 26 Απριλίου ένα φορτηγό που κινούνταν παρανόμως στην ΛΕΑ (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης). Δεν περίμεναν όμως αυτό που ανακάλυψαν!

Κατά τον έλεγχο του οχήματος, οι αστυνομικοί εντόπισαν κρυμμένη σε ένα ψεύτικο ντουλάπι συνολική ποσότητα 54 κιλών φαιντανύλης. Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ισχυρό ναρκωτικό, περίπου 50 με 100 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη και 30 με 50 φορές ισχυρότερο από την ηρωίνη.

Σύμφωνα με το BBC το οποίο μετέδωσε και την είδηση, πρόκειται για την μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες του συγκεκριμένου ναρκωτικού που κατασχέθηκαν ποτέ στην συγκεκριμένη πολιτεία. Υπολογίζεται δε, πως αυτή η ποσότητα μπορεί να σκοτώσει έως και 26 εκατομμύρια ανθρώπους.

Loading