Reuters: Παραιτείται ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο τρεις διαφορετικές ανώνυμες πηγές ανέφερε ότι ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας Ερκάν Κιλιμτζί, σκοπεύει να υποβάλλει άμεσα την παραίτησή του.

propoli

Ως αιτία αυτής του της ενέργειας, οι πηγές ανέφεραν ότι ο Κιλιμτζί , σκοπεύει να αναλάβει ένα άλλο πόστο, στην Τράπεζα Ανάπτυξης. Τις πληροφορίες αυτές μάλιστα επιβεβαίωσε και ένα έγγραφο της τράπεζας που είδε το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με το οποίο ο Κιλιμτζί πρόκειται να ενταχθεί στο δυναμικό της, ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της.

«Ο Κιλιμτζί δεν διαφωνούσε με τη διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας σε κανένα ζήτημα, συμπεριλαμβανομένων και των επιτοκίων. Η εμπειρία του θα χρησιμοποιηθεί σε μια άλλη δημόσια θέση, αυτό είναι όλο» σχολίασε πηγή που μίλησε στο Reuters.

Η Κεντρική Τράπεζα δέχεται πιέσεις από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην αυξήσει τα επιτόκια, παρά τον υψηλό πληθωρισμό και την υποτίμηση της λίρας έναντι του δολαρίου. Γύρω στις 15.00 (ώρα Ελλάδας) η λίρα υποχωρούσε νωρίτερα στα 6,7250 δολάρια, έχοντας φτάσει και στα 6,85 αφού είδαν το φως της δημοσιότητας οι πληροφορίες για την αποχώρηση του Κιλιμτζί.

Loading