Κιλιτσντάρογλου: «Γιατί να συγχαρώ τον Ερντογάν;» – «Είναι δικτάτορας»

Ο επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατά την διάρκεια συνέντευξής του, δήλωσε ότι αρνείται να συγχαρεί για την νίκη του στις εκλογές, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα δικτάτορα.

propoli

Μόλις λίγα 24ωρα πέρασαν από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής στην Τουρκία, κατά την οποία ο ηγέτης του ισλαμοσυντηρητικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναδείχθηκε ως ο απόλυτος νικητής, συγκεντρώνοντας ποσοστό που άγγιξε το 52,6 % των ψήφων.

Από την πλευρά του, ο Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος είναι γνωστός πολέμιος του Τούρκου προέδρου ειδικά όσον αφορά τις διώξεις του μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, άσκησε δριμεία κριτική εναντίον του Ερντογάν.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα, δήλωσε σε σχετική ερώτηση πως «δεν μπορούμε να συγχαρούμε έναν άνθρωπο που δεν υπερασπίζεται τη δημοκρατία. Να τον συγχαρώ για ποιο πράγμα;», ενώ στην συνέχεια αναρωτήθηκε «γιατί να συγχαρώ έναν δικτάτορα;»

Loading