Κιμ Γιονγκ Ουν: «Ο κόσμος θα δει μία μεγάλη αλλαγή»

Κοινή δήλωση και συμφωνία υπέγραψαν Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη και στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των δύο ανδρών.

propoli

«Υπογράφουμε ένα πολύ σημαντικό έγγραφο, ένα πολύ περιεκτικό έγγραφο. Ξεκινήσαμε με ένταση αλλά πλέον έχουμε αναπτύξει ένα ιδιαίτερο δεσμό και η σχέση μας εξελίχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» τόνισε πρώτος ο αμερικανός πρόεδρος για να πάρει εν συνεχεία τον λόγο ο Βορειοκορεάτης.

«Σήμερα είχαμε μια ιστορική συνάντηση κι αποφασίσαμε να αφήσουμε πισω το παρελθόν. Ο κόσμος θα γίνει μάρτυρας μιας σημαντικής αλλαγής. Ευχαριστώ τον πρόεδρο Τραμπ που κατέστησε εφικτή αυτή τη συνάντηση.»

Μετά τις πρώτες δηλώσεις έδωσαν τα χέρια και υπέγραψαν τα έγγραφα, όμως μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το τι υπέγραψαν. Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι σύντομα αυτό θα ανακοινωθεί κι ότι θα μιλήσει λεπτομερώς σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σε 45 λεπτά.

«Θα ξανασυναντηθούμε πολλές φορές»

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, Τραμπ και Κιμ εμφανίστηκαν μαζί στα σκαλιά του ξενοδοχείου, κρατώντας στο χερι τα υπογεγραμμένα έγγραφα.

«Ήταν μια φανταστική μέρα. Μάθαμε πολλά ο ένας για τη χώρα του άλλου», είπε ο Τραμπ. Σε ερώτηση δημοσιογράφου που ήθελε να μάθε τι καινούργιο έμαθε για τον Κιμ ο Τραμπ απάντηση: «Έμαθα ότι είναι πολύ χαρισματικός άνθρωπος και επίσης έμαθα ότι αγαπάει πολύ τη χώρα του».

 

 

Loading