Κοντά στους πληγέντες η Ομογένεια των ΗΠΑ

Στο πλευρό των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική στέκεται όλος ο κόσμος και μεταξύ αυτών και η Ελληνοαμερικάνικη Κοινότητα.

propoli

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τον Ελληνικό λαό για την αναπάντεχη αυτή τραγωδία. Ως Έλληνες Ορθόδοξοι στην Αμερική είμαστε στο πλευρό των πληγέντων αδελφών μας στην Ελλάδα και προσευχόμεθα ενθέρμως για τις οικογένειες που επλήγησαν από τον καταστροφικό αυτό όλεθρο, με την ελπίδα ότι σύντομα θα αποκατασταθούν ευνοϊκές συνθήκες για ανάπτυξη ζωής και προόδου στις πληγείσες περιοχές», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Ο κ.κ Δημήτριος εκτός από την αποστολή συλλυπητηρίων ζήτησε από τις ενορίες να διεξάγουν ειδικό έρανο στις επόμενες δύο Κυριακές για την ανακούφιση των θυμάτων και την προσφορά βοηθείας και ελπίδος στους ανθρώπους εκείνους των οποίων τα σπίτια και οι περιουσίες έχουν καταστραφεί.

Ανάλογες κινήσεις γίνονται από όλη την ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ αλλά και της ΑΧΕΠΑ όπου ήδη έχει ανοίξει ειδικό λογαριασμό και καλεί τους ομογενείς να συνδράμουν οικονομικά.

 

Loading