Κυβερνητική κόντρα Γαλλίας-Ιταλίας για τα κίτρινα γιλέκα

Την ένσταση της Γαλλίδας υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, προκάλεσε η δήλωση του προέδρου του ιταλικού συγκυβερνώντος κόμματος των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, που αφορά τα κίτρινα γιλέκα.

propoli

«Πιστεύω πως η προτεραιότητα της ιταλικής κυβέρνησης είναι να ασχολείται με την ευημερία του ιταλικού λαού, δεν είμαι βέβαιη πως το να ενδιαφέρεται για τα κίτρινα γιλέκα έχει καμία σχέση με την ευημερία του ιταλικού λαού», δήλωσε η Ναταλί Λουαζό ενώπιον των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

«Άκουσα πολύ την ιταλική κυβέρνηση να ζητάει σεβασμό για τον τρόπο με τον οποίο κυβερνά την Ιταλία. Ο σεβασμός αυτός τους οφείλεται, οφείλεται σε οποιαδήποτε χώρα, ιδίως όταν είναι γείτονες, σύμμαχοι και φίλοι», συνέχισε.

Η Λουαζό έκανε τις δηλώσει αυτές κατά την άφιξή της για μια συνάντηση στις Βρυξέλλες με τους Ευρωπαίους ομολόγους της, στους οποίους περιλαμβάνεται και εκπρόσωπος της ιταλικής κυβέρνησης. «Μιλάμε πολύ συχνά, για πολλά, πολλά πράγματα, άρα προφανώς θα μιλήσουμε και γι΄αυτό» με τον τελευταίο, είπε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός υπουργός Εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, δήλωσε απευθυνόμενος στα κίτρινα γιλέκα, ότι «το πνεύμα σας είναι το ίδιο που γέννησε στην Ιταλία το Κίνημα Πέντε Αστέρων και ενέπνευσε χιλιάδες πολίτες, αρχής γενομένης από την 4η Οκτωβρίου του 2009», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι το αίτημα των «κίτρινων γιλέκων» για άμεση Δημοκρατία, προσδίδει νόημα και σε όλες τις υπόλοιπες διεκδικήσεις τους.

Loading