Κύπρος: Επιχείρηση ανάσυρσης της δεύτερης βαλίτσας

«Μουδιασμένη» παραμένει η Κύπρος από τα μακάβρια ευρήματα στην Κόκκινη Λίμνη, όπου ξεκινά τη Δευτέρα του Πάσχα η επιχείρηση ανάσυρσης και της δεύτερης βαλίτσας που έχει εντοπιστεί.

propoli

Παράλληλα, στη Μεγαλόνησο αναμένονται εμπειρογνώμονες από τη Βρετανία, καθώς και σύστημα Sonar από τις ΗΠΑ, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες και να εντοπιστεί η τρίτη βαλίτσα την οποία ο 35χρονος δολοφόνος παραδέχτηκε ότι έριξε στο σημείο.

«Αναφορικά με τις υπό διερεύνηση υποθέσεις φόνου γυναικών, ο Αρχηγός Αστυνομίας, μετά από ενημέρωση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, από τις 20/04/2019 έχει ζητήσει τη συνδρομή ειδικών εμπειρογνωμόνων συγκεκριμένων ειδικοτήτων, από το Ηνωμένο Βασίλειο, με εξειδίκευση στον τομέα της μορφής εγκλήματος που διερευνά η Αστυνομία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της κυπριακής αστυνομίας, που συνεχίζει:

«Το αίτημα έγινε αποδεκτό από τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και αναμένεται η κάθοδος πέντε ειδικών συμβούλων από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 29/04/2019. ι ειδικότητες περιλαμβάνουν Ιατροδικαστή, Κλινικό Ψυχολόγο, Ειδικό Σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, Ειδικό Ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικό Εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κυπριακής αστυνομίας».

Το μακάβριο εύρημα της πρώτης βαλίτσας

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, την Κυριακή του Πάσχα ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη μία ταξιδιωτική βαλίτσα, μέσα στην οποία ήταν η σορός μίας γυναίκας και ένα τσιμεντομπλόκ. Η σορός, που εξετάστηκε από ιατροδικαστή, βρίσκεται σε προχωρημένη αποσύνθεση και ως εκ τούτου θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω επιστημονικές και άλλες εξετάσεις για να εξακριβωθεί η ταυτότητα του θύματος.

Loading