Κύπρος: Στον ανακριτή οδηγείται και πάλι σήμερα ο “Ορέστης”

Ενώπιον των δικαστικών Αρχών, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγείται σήμερα για τέταρτη φορά, ο 35χρονος κατά συρροή και κατ΄ομολογία δολοφόνος, για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του.

propoli

Η αστυνομία, αναμένεται να ζητήσει την κράτηση του για άλλες οκτώ μέρες αφού υπολείπεται ανακριτικό έργο, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζουν να αναζητούνται οι σοροί άλλων δύο θυμάτων του.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η αστυνομία έχει το δικαίωμα να ζητά την ανανέωση της κράτησης του για τρεις μήνες, εάν κρίνεται απαραίτητο για την ολοκλήρωση των ερευνών, προτού προχωρήσει με την καταχώρηση της υπόθεσης. Ο 35χρονος θεωρείται ύποπτος για επτά φόνους εκ προμελέτης στην Κύπρο, ποινή που προβλέπει επτά φορές ισόβια, όσα και τα θύματα του, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι θα είναι αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε ποτέ στα χρονικά.

Σημειώνεται πως ο 35χρονος πέραν από τα όσα ομολόγησε, δεν προέβη σε οποιαδήποτε άλλη αποκάλυψη, ισχυριζόμενος ότι δεν διέπραξε άλλους φόνους, ενώ για την εξάχρονη επιμένει ότι πέθανε από παθολογικά αίτια και μετά την έριξε στη λίμνη του Ξυλιάτου.

Συγκλονίζει η μαρτυρία της πρώην συζύγου του

Μιλώντας στις Αρχές, η πρώην σύζυγος του 35χρονου ίλαρχου ισχυρίστηκε ότι η τότε 18χρονη γυναίκα από τις Φιλιππίνες που κατήγγειλε ότι βιάστηκε από τον ύποπτο, την προσέγγισε και της εξομολογήθηκε τα όσα βίωσε όταν ο 35χρονος τη βίασε.

Η νεαρή προσέγγισε τη σύζυγο του υπόπτου μέσω social media και της ανέφερε ορισμένα πράγματα για εκείνη και τον σύζυγό της. Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία των δύο γυναικών και τότε η εν διαστάσει σύζυγος του 35χρονου την παρότρυνε να προχωρήσει σε καταγγελία στις διωκτικές Αρχές. Στην κατάθεσή της φέρεται να είπε ότι γνώριζε για τις συνομιλίες που είχε ο ύποπτος με δεκάδες γυναίκες.

Loading