Λίαμ Φοξ: «Η κυβέρνηση εξελέγη για να ενεργεί κατά το εθνικό συμφέρον»

Ο υπουργός Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου Λίαμ Φοξ, υπεραμύνθηκε την συμφωνία για το Brexit καθώς και την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, σύμφωνα με ανταποκριτή του βρετανικού ενημερωτικού δικτύου BBC.

propoli

Ο Φοξ, ανέφερε ότι οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν μια λογική και ισορροπημένη άποψη του προσχεδίου συμφωνίας.

Ο Φοξ, που μιλούσε σε μια εκδήλωση στο Μπρίστολ, είπε πως η κυβέρνηση δεν εξελέγη για να κάνει αυτό που θέλει, αλλά μάλλον πρέπει να κάνει αυτό που είναι προς το εθνικό συμφέρον, ανέφερε ο δημοσιογράφος  Νόρμαν Σμιθ του BBC.

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο Λίαμ Φοξ είπε πως εξακολουθεί να υφίσταται η πιθανότητα να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit, αν και κάτι τέτοιο θα ήταν ατυχές.

Ο Φοξ, που είναι εξέχων ευρωσκεπτικιστής, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC πως έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και πως η Βρετανία χρειάζεται αυτή τη στιγμή σταθερότητα.

«Θα μπορούσε να συμβεί και θα ήταν ατυχές εάν συνέβαινε», είπε ο Φοξ για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Brexit.

«Καθ΄όλη τη διάρκεια της διαδικασίας η κυβέρνηση έχει πει πως είναι συνετό να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας. Δεν πιστεύουμε πως (σσ η μη επίτευξη συμφωνία) είναι προς το συμφέρον είτε του Ηνωμένου Βασιλείου είτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Loading