Λαβρόφ: «Η Ρωσία δεν λέει όχι σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα»

Την πρόθεση της Μόσχας να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ, ώστε να βρεθεί μία λύση για τη Βενεζουέλα, εξέφρασε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ λίγες ώρες πριν από την επιστροφή του Χουάν Γκουαϊδό στην χώρα της Λατινικής Αμερικής.

propoli

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό, ο Λαβρός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό ομόλογό του, Μάικο Πομπέο με τον οποίο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα. Ο Ρώσος υπουργός επεσήμανε όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ότι οι πολιτικές δυνάμεις στη Βενεζουέλα θα πρέπει να κινούνται εντός του πλαισίου των κανόνων που έχει θεσπίσει ο ΟΗΕ.

Επίσης δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές εναντίον των ΗΠΑ για τον τρόπο που χειρίζονται το συγκεκριμένα ζήτημα τονίζοντας ότι «η υποκίνηση και η καταστροφική επιρροή από εξωτερικούς παράγοντες με πρόσχημα την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας, δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατική διαδικασία».

Τέλος μεταξύ των δύο αδρών συμφωνήθηκε να συνεχιστούν και οι συζητήσεις τόσο για το θέμα της Συρίας όσο και για το Αφγανιστάν.

Loading