Λιβύη: Εκατοντάδες νεκροί από τις εχθροπραξίες

Τουλάχιστον 213 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τις δύο εβδομάδες και πλέον που μαίνονται εχθροπραξίες στην περιοχή της Τρίπολης, της πρωτεύουσας της Λιβύης, γνωστοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χθες Παρασκευή.

propoli

Άλλοι 1.009 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις μάχες, πρόσθεσε η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή της να μην εξαπολύονται επιθέσεις εναντίον αμάχων.

“Άλλα δύο ασθενοφόρα υπέστησαν ζημιές. Ο ΠΟΥ καλεί όλα τα μέρη στη Λιβύη να προστατεύουν τους αμάχους, τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και τις δομές υγείας. Δεν είναι στόχοι”, επέμεινε ο Οργανισμός μέσω Twitter.

Ο ΠΟΥ δεν διευκρίνισε πόσοι από τους νεκρούς ήταν άμαχοι στον νεότερο απολογισμό του. Την Τρίτη, τουλάχιστον έξι πολίτες σκοτώθηκαν όταν ρουκέτες έπληξαν νότιο προάστιο της Τρίπολης.

Την 4η Απριλίου ο Χαλίφα Χάφταρ, επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ), διέταξε τις δυνάμεις του να καταλάβουν την πρωτεύουσα, όπου εδρεύει η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), η οποία υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ.

Loading