Το Λονδίνο ελπίζει σε απονομή χάριτος στον Μάθιου Χέτζες

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, εξέφρασε την ελπίδα, ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα δεχθούν εν τέλει την πρόταση για απονομή χάριτος που κατέθεσε η οικογένεια του Βρετανού ακαδημαϊκού Μάθιου Χέτζες, ο οποίος καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη στο Αμπού Ντάμπι για «κατασκοπεία».

propoli

«Ελπίζουμε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα αποφανθούν θετικά όσον αφορά το αίτημα για απονομή χάριτος της οικογένειας» του ακαδημαϊκού, δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι ελπίζουν σε «φιλικό διακανονισμό» στην υπόθεση αυτή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να αφεθεί ελεύθερος ο ακαδημαϊκός.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είχε προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια από την πλευρά του Λονδίνου, καθώς είχε παρέμβει και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, ο οποίος δήλωσε «σοκαρισμένος» από το περιστατικό.

Ο Μάθιου Χέτζις εργαζόταν για τη διδακτορική διατριβή του στο πανεπιστήμιο του Ντάραμ, στη βορειοανατολική Αγγλία. Συνελήφθη στις 5 Μαΐου στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, αφού μετέβη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να πάρει συνεντεύξεις για την εξωτερική πολιτική και τη στρατηγική της χώρας στο ζήτημα της ασφάλειας.

Loading