Δημοσίευμα αναφέρει ότι εξιχνιάστηκε η δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου

Σε δημοσίευμά της, η The Sunday Times of Malta, αναφέρει ότι οι αρχές έχουν εντοπίσει ένα κύκλωμα τουλάχιστον τριών Μαλτέζων, οι οποίοι φέρονται να σχεδίασαν τη δολοφονία της δημοσιογράφου και μπλόγκερ Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία πριν από 13 μήνες.

propoli

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα ότι, η έρευνα είναι «σε πολύ προχωρημένο στάδιο», αλλά ωστόσο δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από την αστυνομία για το δημοσίευμα.

Οι πηγές που αναφέρονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Times of Malta δεν έδωσαν καμία ένδειξη για το πόσο πολύ μπορεί να κρατήσει η έρευνα ή για το εάν υπήρξαν νέες συλλήψεις στην υπόθεση.

Η Καρουάνα Γκαλιζία, που έγραφε σε ένα μπλογκ με θέματα κατά της διαφθοράς, σκοτώθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της κοντά στην πρωτεύουσα της Μάλτα, τη Βαλέτα, τον Οκτώβριο του 2017.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι αρχές εκτιμούν πως οι εγκέφαλοι της δολοφονίας είχαν διαφορετικά κίνητρα και συνεργάστηκαν κάτω από έναν κοινό στόχο, προκειμένου να αναθέσουν το συμβόλαιο θανάτου στους τρεις άνδρες που κατηγορούνται.

Loading