Μέι για επίσκεψη Τσίπρα: «Ισχυροί ιστορικοί δεσμοί» μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας

Την ύπαρξη «ισχυρών ιστορικών δεσμών» μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας επεσήμανε σε δήλωση της η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ενόψει της συνάντησης της με τον Αλ. Τσίπρα στο Λονδίνο.

propoli

«Η φιλία μας άρχισε πριν από πολλούς αιώνες και σήμερα είναι πιο ισχυρή από ποτέ», τονίζει η κ. Μέι σε δήλωσή της στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας προσθέτει ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ντάουνινγκ Στριτ «αναδεικνύει τους ισχυρούς ιστορικούς μεταξύ των χωρών μας και τη βαθιά συνεργασία που έχουμε σήμερα» και σημειώνει ότι η σχέση αυτή «όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο δυνατή».

Η ίδια κάνει ιδιαίτερη μνεία στον ελληνικό τουρισμό, λέγοντας ότι «εκατομμύρια Βρετανοί πολίτες ταξιδεύουν στην Ελλάδα κάθε χρόνο για να απολαύσουν την ξεχωριστή φιλοξενία και τον πολιτισμό του λαού σας, αλλά και τις πόλεις και τις ακτές σας».

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα θα μας δώσει την ευκαιρία να ενισχύσουμε περαιτέρω τους δεσμούς μας σε όλους αυτούς τους τομείς προς όφελος όλων των πολιτών μας» επισημαίνει η Τερέζα Μεί.

Τριήμερη επίσκεψη Τρίπρα στο Λονδίνο

Στο Λονδίνο θα βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη.

Κατά την επίσκεψη του στην πρωτεύουσα της Μ. Βρετανίας, ενώ θα πραγματοποιήσει ομιλία και στο London Business School.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα στις 16.00 τοπική ώρα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Θυατείρων & Μεγάλης Βρετανίας, Γρηγόριο, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (18.00) θα συναντηθεί με νέους Έλληνες επιστήμονες που εργάζονται στο Λονδίνο, στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου.

Την Τρίτη, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας Τερέζα Μέι στη Downing Street.

Αργότερα θα συναντηθεί με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Την Τετάρτη το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στο London Business School.

Loading