Μέι: «Δεν πρέπει να αγνοηθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος»

Λίγο πριν οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για μια συμφωνία για το Brexit, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, σε ομιλία της προς το Συντηρητικό Κόμμα, τόνισε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την έξοδο από την ΕΕ δεν θα πρέπει να αγνοηθεί και η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει «απολύτως» επικεντρωμένη στο να το φέρει σε πέρας.

propoli

«Δεν θα πρέπει και δεν πρόκειται να αγνοήσω τη μεγαλύτερη δημοκρατική άσκηση στην Ιστορία της χώρας μας. Στα τελευταία στάδια της διαδικασίας το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χάσουμε την εστίασή μας», πρόσθεσε.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός προσπαθεί να πετύχει κάποιες αλλαγές στη συμφωνία για το Brexit με την ΕΕ προτού τη θέσει ξανά σε ψηφοφορία στο κοινοβούλιο. Αν η συμφωνία δεν λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου, η Μέι θα πρέπει να αποφασίσει αν θα καθυστερήσει την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ ή αν θα προχωρήσει σε άτακτο Brexit.

Η Μέι έχει δεσμευθεί ότι αν δεν καταφέρει να φέρει στο κοινοβούλιο μια αναθεωρημένη συμφωνία ως τις 27 Φεβρουαρίου, το κοινοβούλιο θα έχει την ευκαιρία να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα.

Αναφορικά με την παραίτηση τριών φιλοευρωπαϊστών βουλευτών των Συντηρητικών, που εντάχθηκαν στην ομάδα των Ανεξάρτητων, η Βρετανίδα πρωθυπουργός σχολίασε: «Κανείς δεν αγανακτεί περισσότερο από εμένα όταν κάποιοι ψηφίζουν αντίθετα με τη γραμμή του κόμματος (…) όμως δεν είμαστε ένα κόμμα διώξεων και αντιποίνων».

Loading