Μέι: «Δεν φεύγω» – Απόψε κρίνεται η πρόταση μομφής

Αποφασισμένη να παλέψει με… νύχια και με δόντια, προκειμένου να βγει νικήτρια και -κατά το δυνατόν- αλώβητη από την πρόταση μομφής που έχει κατατεθεί εναντίον της δηλώνει η Τερέζα Μέι.

propoli

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας μίλησε μπροστά από την Ντάουνινγκ Στριτ το πρωί της Τετάρτης (12/12), μετά την ενεργοποίηση της διαδικασίας ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής εναντίον της ηγεσίας της, η οποία είναι προγραμματισμένη για απόψε.

Μέι: «Μάχη με όλες μου τις δυνάμεις»

«Υπηρέτησα αυτό το κόμμα και θα δώσω μάχη με όλες μου τις δυνάμεις» στη σημερινή ψηφοφορία, τόνισε μεταξύ άλλων η Βρετανίδα ηγέτιδα.

Παράλληλα, προειδοποίησε πως «μια αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος αυτή τη στιγμή θα θέσει σε κίνδυνο τη χώρα μας» και συμπλήρωσε πως η ίδια υπηρετεί το εθνικό συμφέρον.

Σύμφωνα με τη Μέι, εξάλλου, «δεν υπάρχει περιθώριο για αβεβαιότητα», ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος να παραδοθεί ο έλεγχος των διαπραγματεύσεων για το Brexit στους Εργατικούς.

Όσον αφορά τη συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit, η οποία προκάλεσε τριγμούς στην ηγεσία της και στη χώρα, η ίδια υποστήριξε πως «είναι εφικτή».

«Συναντήθηκα χθες με ηγέτες της ΕΕ, σημειώνουμε πρόοδο», σημείωσε μεταξύ άλλων και ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στο Λονδίνο και δεν θα μεταβεί στο Δουβλίνο, όπως είχε προγραμματίσει.

Loading