Μαθητής συλλάβισε σωστά τη λέξη «koinonia» και κέρδισε 40.000 δολάρια (vd)

Το συνολικό ποσό των 40.000 δολαρίων κατάφερε να κερδίσει ένας 14χρονος μαθητής από τις ΗΠΑ, χάρη στις άριστες γνώσεις του στην ορθογραφία. Ο νεαρός Karthik Nemmani, ινδικής καταγωγής, κατάφερε να εξασφαλίσει το ποσό αφού συλλάβισε σωστά την λέξη «koinonia».

propoli

Πρόκειται για ένα διαγωνισμό-θεσμό στις Ηνωμένες Πολιτείες, που διεξάγεται σχεδόν κάθε χρόνο, και στον οποίον καλούνται μαθητές ηλικίας 8 έως 15 ετών να συλλαβίσουν σωστά διάφορες λέξεις. Βάσει των κανονισμών του διαγωνισμού οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να ζητήσουν στοιχεία σχετικά με τη λέξη που πρέπει να συλλαβίσουν, ενώ μπορούν ακόμα να ζητήσουν από τους κριτές να τοποθετήσουν τη λέξη και σε πρόταση, προκειμένου να βοηθηθούν.

Φέτος, ο διαγωνισμός κατέγραψε συμμετοχή-ρεκόρ, καθώς συμμετείχαν 516 παιδιά. Νικητής, αναδείχθηκε ο Nemmani, ο οποίος κατάφερε να συλλαβίσει σωστά διάφορες λέξεις, όπως «aver» (διαβεβαιώνω), «ankyloglossia» (αγκυλογλωσσία) και «koinonia», η οποία του εξασφάλισε και την πρώτη θέση.

Εκτός όμως από 40.000 δολάρια και το κύπελλο, ο μαθητής κέρδισε και ορισμένες εγκυκλοπαίδειες και ένα βιβλιάριο αποταμίευσης με 2.500 δολάρια.

https://www.youtube.com/watch?v=teMY0iOHjTg

Loading