Μετά το πρόστιμο στη Google η Επίτροπος δηλώνει ότι της «αρέσουν» οι ΗΠΑ

Την δική της απάντηση στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, αναφορικά με την κατηγορία που της απέδωσε ότι απεχθάνεται τις ΗΠΑ για την αντιμονοπωλιακή της πολιτική.

propoli

Η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, έπειτα από σχετική ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφο σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, στην οποία ανακοίνωσε το πρόστιμο-μαμούθ στον διαδικτυακό κολοσσό της Google, απάντησε πως της ίδιας της «αρέσουν πολύ οι ΗΠΑ», καταρρίπτοντας αυτό που φέρεται να είχε δηλώσει για την ίδια ο Τραμπ.

Σημειώνεται πως τον προηγούμενο μήνα, κατά την διάρκεια της συνόδου των G7 στον Καναδά σύμφωνα με τους συμμετέχοντες σε αυτήν, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, φέρεται να είπε προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πως «η επικεφαλής σας επί των φορολογικών απεχθάνεται στις ΗΠΑ».

Την συγκεκριμένη κατηγορία φαίνεται να εκτόξευσε ο Τραμπ εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η Βεστάγκερ απέναντι στην Apple και άλλες αμερικανικές εταίρες αναφορικά με την πρακτική του να διοχετεύουν τα κέρδη τους μέσω ευρωπαϊκών κρατών με χαμηλό φορολογικό συντελεστή.

Η Ευρωπαία Επίτροπος ανέφερε από την πλευρά της ότι ως Δανή είναι θετικά διακείμενη προς τις ΗΠΑ. «Αλλά γεγονός είναι ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πώς νιώθω. Καμία απολύτως. Όπως εφαρμόζουμε τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού, το κάνουμε σε όλο τον κόσμο, αλλά όχι σε ένα πολιτικό πλαίσιο», κατέληξε η Βεστάγκερ

Loading