Μεταθανάτια χάρη στο Μοχάμεντ Άλι σκοπεύει να δώσει ο Τραμπ

Το 1967 ο Μοχάμεντ Άλι είχε αρνηθεί να καταταγεί στον στρατό για να πολεμήσει στο Βιετνάμ τονίζοντας  την απροθυμία του να πολεμήσει ένα λαό που δεν του είχε κάνει. Η άρνησή του αυτή ωστόσο δεν πέρασε ατιμώρητη από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, που του αφαίρεσε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και τον καταδίκασε για ανυποταξία.

propoli

Ποινή που την ακύρωσε το δικαστήριο το 1971, σήμερα έμελλε να βρει και έναν άλλο υποστηρικτή, που δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τόνισε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να του δώσει μεταθανάτια χάρη. Κίνηση που πλαισιώνεται από τις δηλώσεις του ότι έχει το «απόλυτο δικαίωμα» να δώσει προεδρική χάρη στον εαυτό του στην έρευνα που διεξάγεται για ενδεχόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στην εκστρατεία για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

“Δεν θέλω κανένας να είναι υπεράνω του νόμου”

«Δεν είμαι υπεράνω του νόμου. Δεν θέλω κανένας να είναι υπεράνω του νόμου» τόνισε στους δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον για τη σύνοδο κορυφής των G7 στο Κεμπέκ του Καναδά. «Ναι έχω το απόλυτο δικαίωμα να δώσω χάρη στον εαυτό μου. Αλλά δεν το κάνω, γιατί δεν έκανα τίποτα κακό».

Loading