Με δασμό στο χοιρινό κρέας απαντά το Μεξικό στις ΗΠΑ

Σε αντίποινα έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών οι οποίες επέβαλλαν δασμούς στο αλουμίνιο και το χάλυβα, αναμένεται να προβεί η κυβέρνηση του Μεξικού, επιβάλλοντας δασμό στο χοιρινό κρέας. Την πληροφορία μετέδωσε νωρίτερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

propoli

Σύμφωνα με δύο πηγές στη μεξικανική βιομηχανία κρέατος, η κυβέρνηση της χώρας, θα επιβάλει δασμό 20% στις εισαγωγές χοιρινού κρέατος από τις ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο αντίμετρο, έρχεται ως απάντηση στην απόφαση τη κυβέρνησης Τραμπ να επιβάλλει δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένου και του Μεξικού, με το σκεπτικό ότι χώρες αυτές ασκούν ανταγωνισμό με, επιζήμιες επιπτώσεις για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, το Μεξικό προειδοποίησε ότι το συγκεκριμένο αντίμετρο θα ισχύσει για τα χοιρινά πόδια και την  χοιρινή ωμοπλάτη από τους προμηθευτές των ΗΠΑ, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 90% των ετήσιων εισαγωγών, ύψους 1,07 δισεκατομμυρίων δολαρίων της χώρας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της μεγαλύτερης ένωσης παραγωγών χοιρινού κρέατος OPORPA της χώρας, ονόματι Heriberto Hernandez, μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας Ildefonso Guajardo, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ύψος του δασμού, αλλά ο ίδιος τάχθηκε υπέρ αυτής της απόφασης. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν αναμένει αύξηση στις τιμές χοιρινού κρέατος, επειδή «υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις».

Σύμφωνα με τα ξένα δίκτυα, η απόφαση της νέας κυβέρνησης για αυτόν τον δασμό θα δημοσιευθεί την Τρίτη στην επίσημη εφημερίδα του Μεξικού, ενώ αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την Τετάρτη.

Loading