«Εκτός σχεδίου η ματαίωση στρατιωτικών ασκήσεων με τη Νότια Κορέα»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σχεδιάζουν να αναστείλουν ορισμένες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που είναι προγραμματισμένες με τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις.

propoli

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε προς τους δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, ο Μάτις δήλωσε πως έχουν ανασταλεί ευρείας κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις μέχρι στιγμής στην περιοχή της Κορεατικής Χερσονήσου, σε μια ένδειξη καλής θελήσεως, μετά την ιστορική σύνοδο κορυφής που διεξήχθη τον περασμένο Ιούνιο στην Σιγκαπούρη ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιόνγκ-Ουν.

Παρόλα αυτά, δήλωσε ότι τα υπόλοιπα μικρότερης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια που είναι προγραμματισμένα, συνεχίζονται κανονικά.

«Αναλάβαμε την πρωτοβουλία να αναστείλουμε αρκετά από τα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια σε ένα μέτρο καλής πίστης έπειτα από τη σύνοδο κορυφής της Σιγκαπούρης», είπε ο Μάτις στους δημοσιογράφους.

«Δεν σχεδιάζουμε αυτή τη στιγμή να αναστείλουμε άλλα γυμνάσια», υπογράμμισε, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση μέχρι στιγμής για γυμνάσια µεγάλης κλίµακας για το επόμενο έτος.

Loading