«Μην ανεβάζετε selfie με το πτυχίο σας» προειδοποιεί βρετανική υπηρεσία

Προειδοποίηση προς τους αποφοίτους των πανεπιστημίων, προκειμένου να μην ανεβάζουν φωτογραφίες με τα πτυχία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξέδωσε η βρετανική επίσημη υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου για την επαλήθευση των πτυχίων (Hedd).

propoli

Ο λόγος για τον οποίον η Hedd εξέδωσε αυτήν την ανακοίνωση, είναι επειδή όπως αναφέρει επιθυμεί να προστατεύσει τους πτυχιούχους από την πλαστογράφηση των πτυχίων τους.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, έχει παρατηρηθεί ότι οι φωτογραφίες που ανεβαίνουν από τους ίδιους τους πτυχιούχους στο διαδίκτυο, βοηθάνε τους πλαστογράφους να έχουν πρόσβαση στον λογότυπο, στο οικόσημο του πανεπιστημίου, στις υπογραφές, στις σφραγίδες, στα ολογράμματα και στη διατύπωση, με αποτέλεσμα να είναι όλο και πιο πιστές οι απομιμήσεις των πτυχίων, οι οποίες πολλές φορές μπορεί να πωλούνται στο παράνομο εμπόριο έως και έναντι 200 λιρών. Μάλιστα, στις προτιμήσεις των παραχαρακτών φαίνεται πως είναι τα διάσημα πανεπιστήμια του Κέιμπριτζ και της Οξφόρδης.

Τι δείχνει η έρευνα

Βάσει της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την βρετανική υπηρεσία για την επαλήθευση των πτυχίων, το 74% των πτυχιούχων που ανεβάζουν τα πτυχία τους στα κοινωνικά δίκτυα δεν γνωρίζουν ότι τα πτυχία τους μπορεί να υποστούν απομίμηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη 20 βρετανικά πανεπιστήμια, στον απόηχο του συγκεκριμένου φαινομένου εκδίδουν τα πτυχία του μονάχα ψηφιακά. Μάλιστα η υπηρεσία δεν σταμάτησε εκεί. Συνέστησε ακόμα στους πολίτες, να αποφεύγουν να ανεβάζουν στο διαδίκτυο τα διαβατήρια ή τις άδειες οδήγησής τους καθώς μπορούν και αυτά να αντιγραφούν από τους παραχαράκτες.

Loading