Μητέρα ξύπνησε από κώμα 27 ετών όταν άκουσε την φωνή του γιου της!

Η 59χρονη γυναίκα ήταν σε κώμα για 27 χρόνια μετά από τροχαίο, όμως μόλις άκουσε την φωνή του γιου της, άρχισε να συνέρχεται και να μιλάει ξανά.

propoli

Τεράστια έκπληξη στη διεθνή επιστημονική κοινότητα έχει προκαλέσει το γεγονός ότι μία γυναίκα που βρισκόταν σε κώμα επί 27 ολόκληρα χρόνια μετά από τροχαίο ατύχημα, όχι μόνο επανήλθε αλλά πλέον είναι σε θέση να κουβεντιάζει και να επικοινωνεί με τους συγγενείς της. Η περιπέτεια της 59χρονης σήμερα Μουνίρα Αμπντουλά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξεκίνησε πίσω στο μακρινό 1991 όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο φορτηγό.

Η 32χρονη τότε μητέρα τριών παιδιών από την πόλη Αλ-Αΐν ανασύρθηκε ζωντανή από τα συντρίμμια, όμως τα σοβαρά εγκεφαλικά τραύματα που έφερε είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Η Μουνίρα θέλοντας να προφυλάξει τον γιο της Ομάρ έβαλε το σώμα της μπροστά του, αφήνοντας ακάλυπτο το κεφάλι της.

Η οικογένειά της δεν το έβαλε ποτέ κάτω και έπειτα από πολύχρονη νοσηλεία σε κλινικές των Εμιράτων και του Λονδίνου, το 2008 αποφασίστηκε να την μεταφέρουν σε εξειδικευμένη κλινική αποκατάστασης στη Γερμανία, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα ανακτούσε την επαφή της με την πραγματικότητα. Ακούγοντας τον γιο της Ομάρ να τσακώνεται τηλεφωνικά με φίλο του πάνω από το κρεβάτι της, άνοιξε τα μάτια της και ψέλλισε τις πρώτες της κουβέντες.

Λίγες ημέρες αργότερα κατάφερε να συλλαβίσει το όνομά της, ενώ με την βοήθεια των ειδικών πλέον είναι σε θέση να κουβεντιάσει με τους γιατρούς και τα αγαπημένα της πρόσωπα αλλά και να προσευχηθεί. Βέβαια κινείται ακόμα με αναπηρικό αμαξίδιο ωστόσο μπορεί να βελτιωθεί και άλλο η κατάστασή της. Ο γιος της Ομάρ μάλιστα όταν την πρωτοάκουσε έβαλε τα κλάματα από την συγκίνηση.

Loading