Μη «νόμιμο» ηγέτη χαρακτήρισε τον Μαδούρο ο Βρετανός ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ, ακολουθώντας το παράδειγμα του Αμερικανού συναδέλφου του, εξέφρασε την υποστήριξή του, στον αυτοανακυρηχθέντα «πρόεδρο» της Βενεζουέλας, ο οποίος είναι ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό.

propoli

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, χαρακτήρισε τον Γκουαϊδό, ως «το σωστό πρόσωπο» για τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

«Ανησυχούμε πολύ για την κατάσταση στη Βενεζουέλα, όμως είναι προφανές ότι ο Νικολάς Μαδούρο δεν είναι ο νόμιμος ηγέτης» της χώρας, ανέφερε ο Χαντ σε μια ανακοίνωσή του.

Ο Βρετανός υπουργός εκτίμησε επίσης ότι στις εκλογές της 20ής Μαΐου 2018, τις οποίες κέρδισε ο Μαδούρο διαπράχθηκε νοθεία.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύει ότι ο Χουάν Γκουαϊδό είναι το σωστό πρόσωπο για να οδηγήσει τη Βενεζουέλα προς τα εμπρός. Στηρίζουμε τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βραζιλία και την Αργεντινή για να συμβεί αυτό», πρόσθεσε ο Χαντ, μία ημέρα μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον –την οποία ακολούθησαν και άλλες χώρες– να αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό ως νόμιμο πρόεδρο.

Loading