Φωτογραφία Αρχείου

Μοζαμβίκη: Τους 1.000 μπορεί να φθάσουν οι νεκροί από τον κυκλώνα Ιντάι

Φόβοι για περισσότερους από 1.000 νεκρούς από τον καταστροφικό κυκλώνα που έπληξε την περασμένη Παρασκευή τη Μοζαμβίκη εκφράζονται από τον πρόεδρο της χώρας Φιλίπε Νιούσι.

propoli

Ο Νιούσι δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο της Μοζαμβίκης ότι ο ίδιος είδε «πολλά πτώματα» να επιπλέουν στους ποταμούς Πούνγκουε και Μπούζι, οι οποίοι έχουν ξεχειλίσει.

«Φαίνεται ότι ίσως καταγραφούν περισσότεροι από 1.000 θάνατοι», δήλωσε για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι βρίσκονται σε κίνδυνο εξαιτίας των πλημμυρών.

Τουλάχιστον 215 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, όπως επιβεβαιώνεται από τις αρχές και εκατοντάδες αγνοούνται στη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και τη Ζιμπάμπουε εξαιτίας του τροπικού κυκλώνα Ιντάι.

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, 1,5 εκατομμύριο πολίτες έχουν πληγεί ή έχουν επηρεαστεί σε κάποιον βαθμό από το φαινόμενο.

Σε κάθε περίπτωση, ο ακριβής αριθμός των νεκρών και η έκταση της ζημιάς δεν θα μπορεί να επιβεβαιωθεί άμεσα, καθώς πολλές περιοχές παραμένουν αποκλεισμένες.

Ο κυκλώνας Ιντάι, συνοδευόμενος από θυελλώδεις ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές, σάρωσε την κεντρική Μοζαμβίκη την Παρασκευή τα ξημερώματα, προτού συνεχίσει την καταστροφική πορεία του στη γειτονική Ζιμπάμπουε.

 

Loading