«Μονομερείς» χαρακτήρισε η Μέι τις ενέργειες Τραμπ στην G7

Την θέση της έναντι όλων όσων εξελίχθηκαν στην σύνοδο G7, των ισχυρότερων βιομηχανικά χωρών στο κόσμο, διατύπωσε με ομιλία της προς τους Βρετανούς βουλευτές, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

propoli

Η Μέι, χαρακτήρισε «δύσκολα» τα όσα συνέβησαν στην σύνοδο που διεξήχθη στον Καναδά, ισχυριζόμενη πως μοναδική λύση έναντι στα προβλήματα που προκαλούνται από την παγκοσμιοποίηση σε βάρος εργαζομένων σε ορισμένες χώρες, αποτελούν οι πολυμερείς και όχι οι μονομερείς ενέργειες.«Δεν γίνεται να αναλαμβάνεις μονομερώς δράση σε βάρος των εταίρων σου», ανέφερε μεταξύ άλλων η Μέι.

Παράλληλα διατύπωσε και τις ανησυχίες της σχετικά με την οφθαλμού αντί οφθαλμού κλιμάκωση στην εμπορική διένεξη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους εταίρους τους.

Σημειώνεται, πως ο Ντόνταλντ Τραμπ, απέσυρε την υπογραφή του από το κοινό τελικό ανακοινωθέν της συνόδου των G7 στο οποίο οι χώρες που συμμετείχαν διατύπωσαν τη συμφωνία τους σχετικά με τη σημασία της μάχης κατά του προστατευτισμού, έπειτα από τις δηλώσεις του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστν Τριντό, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «αντέντιμο».

Μέι: «Η Ρωσία πρέπει να αλλάξει προτού επιστρέψει στους G7»

Η Βρετανίδα, πρωθυπουργός, στον λόγο της, έκανε και ειδική αναφορά στην πρόταση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για επιστροφή της Ρωσίας στου κύκλους της G8.

«Υπήρχε καλός λόγος που οι G8 έγιναν G7. Οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με το αν η Ρωσία μπορεί να επιστρέψει στους κόλπους (της G7) δεν μπορεί να διεξαχθεί εωσότου η Ρωσία αλλάξει τη συμπεριφορά της», ανέφερε στην ομιλία της η Τερέζα Μέι.

Loading