Μπαρνιέ: «Η Λευκή Βίβλος εγείρει σειρά θεμάτων στον οικονομικό τομέα»

Σε δηλώσεις σε σχέση με την Λευκή Βίβλο, το έγγραφο το οποίο έχει εκδοθεί από την βρετανική κυβέρνηση της Τερέζας Μέι και αφορά το σχέδιο αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προέβη ο Ευρωπαίος αρμόδιος διαπραγματευτής για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.

propoli

Ο Μπαρνιέ, σχολίασε, πως το σχέδιο αυτό εγείρει «σειρά θεμάτων» όσον αφορά τον οικονομικό τομέα. «Σχετικά με την μελλοντική οικονομική σύμπραξη, η Λευκή Βίβλος εγείρει τρεις σειρές θεμάτων», τόνισε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, εκφράζοντας την απορία εάν οι βρετανικές προτάσεις είναι «λειτουργικές», «προς το συμφέρον της ΕΕ» και «συμβατές με τις αρχές» των διαπραγματεύσεων που έχουν τεθεί από το μπλοκ.

«Χλιαρές οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων έναντι της Λευκής Βίβλου»

Από την πλευρά του, ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Σάιμον Κόβενεϊ σε δηλώσεις του στο ιρλανδικό ραδιόφωνο RTE, μετά την συνάντησή του με τον Μισέλ Μπαρνιέ, δήλωσε πως «υπήρξε χλιαρή απάντηση στην βρετανική Λευκή Βίβλο από τις Βρυξέλλες, αλλά και από κράτη μέλη. Ανυπομονούν να ωθήσουν την βρετανική διαπραγματευτική ομάδα σε σοβαρές και λεπτομερείς διαπραγματεύσεις», ωστόσο παραδέχθηκε πως μπορεί να αποτελέσει βάση για τις διαπραγματεύσεις.

Loading