ΙΝΤΙΜΕ

Μ. Βρετανία: Σύλληψη 20χρονου για συνωμοσία που είχε στόχο τη δολοφονία της Τ. Μέι

Μια απίστευτη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας στην Μεγάλη Βρετανία, οι αρχές της οποίας προχώρησαν στη σύλληψη ενός 20χρονου από το Βόρειο Λονδίνο.

propoli

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος Νααϊμούρ Ραχμάν, καταδικάστηκε για σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών, καθώς βρέθηκε ένοχος για εμπλοκή σε συνωμοσία που είχε ως στόχο τη δολοφονία της πρωθυπουργού της χώρας, Τερέζας Μέι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 20χρονος σχεδίαζε να πυροδοτήσει έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στις πύλες της Ντάουνινγκ Στριτ για να αποκτήσει πρόσβαση στο γραφεία της επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης. Και μέσα σε αυτό το χάος που θα δημιουργούσε θα επιχειρούσε να δολοφονήσει την Τ. Μέι.

Θυμίζουμε ότι η επίσημη κατοικία και το γραφείο των Βρετανών πρωθυπουργών βρίσκονται στη Νάουνινγκ Στριτ 10, έναν δρόμο που φυλάσσεται με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Το σχέδιο εναντίον της Βρετανίδας πρωθυπουργού ματαιώθηκε όταν ο Ραχμάν πίστεψε ότι συνομιλούσε στο διαδίκτυο με μέλη της οργάνωσης ΙΚ, ενώ σχεδίαζε την επίθεση, όμως στην πραγματικότητα μιλούσε με μυστικούς αστυνομικούς του αμερικανικού FBI και της βρετανικής ΜΙ5.

Ο 20χρονος Ραχμάν συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο, αφότου συναντήθηκε με αστυνομικούς που υποδύονταν στελέχη του ΙΚ, οι οποίοι του έδωσαν δύο ψεύτικους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Loading