Νέες προτάσεις για τα ιρλανδικά σύνορα θα παρουσιάσει η Βρετανία

Ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντόμινικ Ράαμπ, δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να παρουσιάσει νέες προτάσεις προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει ένα «σκληρό σύνορο» ανάμεσα στην Βόρεια Ιρλανδία και την Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

propoli

Ωστόσο αρνήθηκε να διευκρινίσει εάν αυτές θα δημοσιοποιηθούν πριν τις αποφάσεις του ετήσιου συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος, που ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου.

«Όπως δήλωσε η πρωθυπουργός (μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη στο Σάλτσμπουργκ), θα παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας όταν θα τις παρουσιάσουμε», δήλωσε ο Ράαμπ στο βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC.

«Ένα πράγμα που θα κάνουμε είναι να απαντήσουμε σε αυτό που η ΕΕ έχει πει και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την τεχνολογική προσέγγιση και είμαστε απολύτως ξεκάθαροι ότι δεν θα υπάρξουν σύνορα στη Θάλασσα της Ιρλανδίας» σημείωσε ο Ράαμπ.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα των συνόρων αποτελεί ένα ακανθώδες ζήτημα για τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο όπως παραδέχθηκε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θέτει σε «αδιέξοδο» τις διαπραγματεύσεις.

Loading