Νεκρό ένα πεντάχρονο αγόρι από ναυάγιο πλοίου ανοιχτά του Λιβάνου

Βυθίστηκε ανοιχτά των ακτών του Λιβάνου ένα πλοίο το οποίο μετέφερε Σύρους πρόσφυγες και το οποίο κατευθύνονταν με προορισμό την Κύπρο, με αποτέλεσμα να πνιγεί ένα αγόρι ηλικίας μόλις 5 ετών.

propoli

Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας στον λιβανέζικο στρατό, ο οποίος επιχείρησε στο σημείο, το συγκεκριμένο πλοίο μετέφερε συνολικά 39 άτομα, τα οποία διασώθηκαν, πλην όμως ενός αγοριού το οποίο δεν τα κατάφερε και πνίγηκε.

Οι αρχές αναφέρουν πως είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, που Σύροι πρόσφυγες που βρίσκονταν στο Λίβανο, επιχείρησαν να περάσουν στην Ευρώπη, προσεγγίζοντας την Κύπρο, οι ακτές της οποίας απέχουν μόλις 180 χλμ από τις ακτές του βόρειου Λιβάνου. Οι πηγές ανέφεραν επίσης ότι τρεις ακόμη από τους επιβάτες του πλοιαρίου νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η UNHCR, αναφέρει ότι υπάρχουν σχεδόν ένα εκατομμύριο καταγεγραμμένοι Σύροι πρόσφυγες στον Λίβανο, όπου αναλογούν πλέον στο ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας, ενώ η κυβέρνηση του Λιβάνου κάνει λόγο για ενάμιση εκατομμύριο.

Καθώς οι συριακές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους έχουν επανακτήσει περισσότερα εδάφη στη Συρία, ο πρόεδρος του Λιβάνου και άλλοι πολιτικοί έχουν καλέσει τους πρόσφυγες να επιστρέψουν σε περιοχές όπου έχουν τερματιστεί οι εχθροπραξίες προτού συναφθεί μια συμφωνία για τον τερματισμό του εμφυλίου.

Loading