Νομιμοποίηση ναρκωτικών στην Λ.Αμερική ζήτησε εκπρόσωπος του ΟΗΕ

Την νομιμοποίηση των ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής ζήτησε μια επικεφαλής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών η οποία είναι αρμόδια για την περιοχή, κατά την διάρκεια της ομιλίας της στο Παρίσι.

propoli

Συγκεκριμένα, η Μεξικανή Αλίσια Μπαρσένα, η οποία είναι αρμόδια επικεφαλής της Οικονομικής Επιτροπής για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (ECLAC), πρότεινε κατά την διάρκεια της ομιλίας της σε φόρουμ σχετικά με την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στο Παρίσι, την νομιμοποίηση των ναρκωτικών στην περιοχή για την οποία είναι αρμόδια.

Αυτή αποτελεί την μόνη λύση, όπως ισχυρίζεται η ίδια για την καταπολέμηση του φαινομένου των δολοφονιών που λαμβάνουν χώρα ανάμεσα στα καρτέλ για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, κυρίως στο Μεξικό, όπου οι φόνοι από μέλη καρτέλ ναρκωτικών έφτασαν πέρυσι σε επίπεδα ρεκόρ.

«Θα γίνω προκλητική. Για ποιον θα είναι επωφελής η νομιμοποίηση των ναρκωτικών; Για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Διότι η παρανομία είναι αυτή που σκοτώνει τους ανθρώπους», υποστήριξε. Σύμφωνα με την Μπαρσένα «έχει έρθει η ώρα να εξετάσουμε σοβαρά τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών».

Loading