Ξεκίνησαν κοινές αμερικανο-τουρκικές περιπολίες στη Μανμπίζ

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu, μετέδωσε ότι ξεκίνησαν νωρίτερα κοινές περιπολίες οι τουρκικές με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στην συριακή πόλη Μανμπίζ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

propoli

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη συριακή πόλη, ελέγχεται ως επί το πλείστον από τις δυνάμεις της Κουρδικής Πολιτοφυλακής, μια οργάνωση η οποία χαρακτηρίζεται από την Άγκυρα ως «τρομοκρατική» ενώ αποτελεί στενός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Οι κοινές περιπολίες των τουρκικών και των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Μανμπίζ άρχισαν την Πέμπτη στις 15:53 (14:53 ώρα Ελλάδας)», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Ο εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών από την Ουάσιγκτον δήλωσε ότι ο συνασπισμός εργάζεται για μια «αποκλιμάκωση» στη βόρεια Συρία ανάμεσα στην Τουρκία και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, στις οποίες κυριαρχεί η κουρδική πολιτοφυλακή.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν την Τετάρτη πως αναστέλλουν την επίθεσή τους κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική Συρία.

Όπως διευκρίνισαν, η απόφαση αυτή ελήφθη ως αντίδραση στους σποραδικούς βομβαρδισμούς που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες από την Τουρκία εναντίον κουρδικών στρατιωτικών θέσεων στη βόρεια Συρία.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ είχαν ήδη εκφράσει την «ανησυχία» τους μετά τα πλήγματα του τουρκικού στρατού με στόχο θέσεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Loading